Statiegeld Nederland

Op 1 juli 2021 wordt er statiegeld op kleine plastic flesjes voor frisdranken en waters in Nederland ingevoerd. De voorbereidingen om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving zijn in volle gang en vinden plaats via een speciaal daarvoor opgerichte organisatie: Statiegeld Nederland.

Als vereniging kun je aanmelden als vrijwillig innamepunt. De flesjes kunnen worden ingenomen in speciale bakken op de vereniging, die door de groothandel worden opgehaald en verwerkt. Per ingenomen flesje zal er een vergoeding terug komen bij een gekozen goed doel. Vereniging kan zelf het goede doel zijn en sparen voor bijvoorbeeld nieuw materiaal (goals, ballen, pionnen, hesjes). 

Voor deze verandering is er een hoop wat besloten en geregeld moet worden. Clubnited heeft hier een goed stappenplan voor, en staat in direct contact met Statiegeld Nederland om alle vragen te beantwoorden. Het voordeel hiervan is dat Clubnited veel gestelde vragen snel kan beantwoorden, en de informatie op één plek bij elkaar kan brengen.